sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Tyylivaras

Minua on alkanut ärsyttää kun kissat käyvät hiekkalaatikolla ja pois tullessaan levittelevät hiekkaa ympäriinsä. Sitten hiekkaa on sukkien pohjissa ja ympäri huushollia.

Yksi kaveri kertoi minulle IKEA Hackers - verkkosivustosta. Hän kertoi, että sivuilla tuunataan erään huonekaluliikkeen huonekaluja uuteen uskoon siten, että ne saavat alkuperäisestä poikkeavan käyttötarkoituksen. Minulle kerrottiin myös, että sivuilla oli muokattu lipastoja uudenlaisiksi siten, että niistä tuli kissan hiekkalaatikoiden säilytyspaikkoja. Se kuulosti hyvältä. Päätin ruveta tyylivarkaaksi ihan vain kuulopuheiden voimalla, sillä en ollut vieraillut linkkaamillani verkkosivuilla.

Kävimme eilen paikallisella kirpputorilla, joka myy huonekaluja. Etsin sieltä käyttötarkoitukseen sopivaa lipastoa. Niitä oli useita ja hinta pyöri siinä kolmen-neljänkympin pinnassa. Sitten äkkäsin puisen puhelinpöydän, hinta 15 euroa. Se lähti mukaan.

Kotona puhelinpöydästä revittiin irti viininpunainen istuinpehmuste. Istuimen kannen sai nostettua auki, joten se sopi tarkoitukseen mainiosti. Avattavan kannen kautta nimittäin kissan hiekkalaatikon siivoaminen ja hiekkojen vaihtaminen onnistui helposti.

Tuohon samaiseen kanteen piirrettiin kissan naama. Se sahattiin kulkuaukoksi. Hiekkalaatikon kulkuaukon sijainti on sellainen, että se toivottavasti estää koirien vierailut. Meillä kun koirat kuvittelevat olevansa karkkikaupassa aina, kun pääsy kissan hiekkalaatikolle mahdollistuu. Koirien karkkikauppavierailut voivat tuottaa niille mahanpuruja ja sitä paitsi käydessään hiekkalaatikolla lounastamassa myös koirat levittelevät hiekkaa ympäriinsä. Nyt se toivottavasti loppuu.

Puhelinpöytä oli vuosien saatossa tummunut. Varaston perukoilta löytyi valkoinen saunavaha. Sitä levitettiin lipaston pintaan vaaleamman värin saavuttamiseksi. Uusi, vaaleampi look sopi puhelinpöydälle hyvin.

Kissat ottivat uuden hiekkalaatikon paikan vastaan ilman suuria tunnekuohuja. Kumpikin kävi tarkastamassa työn jäljen eikä reklamaatioita tullut. Tosin puhelinpöytä-wc:n toimivuus tulee testattua oikeasti vasta, kun näkee miten se toimii käytännössä. Mutta joka tapauksessa yhdistämällä vanha, kulunut ja tummunut puhelinpöytä ja muovinen, ruma kissanhiekkalaatiokko, lopputulos on varsin mukavan näköinen, eikös? :)Sirius Musta tarkasti uuden hiekkalaatikon kelvollisuutta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti