tiistai 26. kesäkuuta 2012

Talkoohenkeä

Työteliäät ihmiset ovat sitten mukava juttu. Meillä on viime aikoina vieraillut enemmänkin väkeä, joka on ollut varsin kiinnostunut maatilan töistä. Eikä meillä toki vastaan laiteta, jos innokkaat kesäorjat haluavat tekemistä. ;)

Juhannuksena Rouva Niskanen vieraili Tuomirannan farmilla. Ahkera kesäorja touhusi kasvimaalla rikkaruohojen kimpussa. Sipulipenkki kiittää, kun tukahduttavat rikkakasvit on poistettu. Tuomirannassa voidaan nyt ihailla myös Rouvan taitavan sommittelusilmän tuloksia, sillä kesäkukat ovat päässeet multaan.

Muutama ahkera remonttireiska on ollut auttelemassa hiljattain aloitetun ulkovuoren uusimisen kanssa. Lisäksi eläinten hoidon lomittajiakin löytyy lähipiiristä useampia.

Tänään toinen kesäorja jatkoi kasvimaan perkausta. Tämä kesäorja arveli, että syksyn sadosta voi tulla runsas, sen verran hyvin hyötykasvit ovat lähteneet kasvamaan. Lisäksi sieltä täältä putkahtelee perunaakin pintaan, vaikka yhtään perunaa ei tänä vuonna olekaan maahan istutettu.

Yksi porukka on useampana vuonna käynyt meillä heinätöissä. Ovat oikein pyytäneet, että saisivat tulla laittamaan heinää seipäille. No mikäs siinä. Heinä oli sateisen eilisen jäljiltä märkää, mutta se ei tahtia haitannut. Haravat ja hangot heiluivat, kun ahkera talkooväki kävi töihin.

Työn touhussa

Nyt pellolla töröttää muutama rivi toinen toistaan komeampia heinäseipäitä. Lisäksi näitä kesäorjia varten oli kaadettu muutama puunkarahka lehtikerppujen tekoa varten. Kerputhan pitäisi oikeasti tehdä ennen juhannusta, tietää vanha kansa. Joka tapauksessa talkooväeltä loppui puhti ja aika, joten illan ratoksi isäntäväki itse askarteli tukun lehtikerppuja kuivumaan. Vuohet saavat herkutella niillä tulevan talven pimeinä iltoina.

Heinätöiden parissa touhunnut porukka varasi jo vuoron ensi kesänkin heinätöille.

Kesäorjat ovat jatkossakin tervetulleita Tuomirannan farmille. Eiköhän teille kaikille pikku puhteita ruokapalkalla löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti