maanantai 11. kesäkuuta 2012

Esittelyssä: Jojo

Jojo on tullut ensimmäisenä eläimenä tähän talouteen. Sillä on ikää 11 ja puoli vuotta. Se on sekarotuinen koiraneito, jonka äiti oli cockerspanieli ja isä sekarotuinen. Jojo muistuttaa olemukseltaan ja ilmeeltään paljolti cockeria, vaikka moni väittää muuta. Harjaantunut silmä löytää kuitenkin paljon yhtäläisyyksiä, paljon enemmän  kuin lapukan kanssa, vaikka monet epäilevätkin Jojolla olevan labradorinnoutajan verta. Itse en ole samaa mieltä.

Jojo tuli meille neljän kuukauden vanhana eläinsuojeluyhdistykseltä ja parempaa koiraa saa hakea. (Eikä löydä silti.) Jojo on kiltti, eikä se hauku juuri lainkaan. Sillä on kovasti omia projekteja pihamaalla ja erittäin valikoiva kuulo silloin, kun joku projekti on pahasti kesken. Oikeasti sen kuulossa ei ole mitään vikaa, vaikka ikää alkaakin jo olla.

Jojo on ollut koko ikänsä tosi terve koira. Nyt vanhemmiten sille on tullut krooninen bronkiitti, eli pitkittynyt keuhkoputkentulehdus. Se ilmenee Jojolla yskänä ja yskä pysyy kurissa 5mg - 10mg kortisonipillerin palasella päivässä. Lääkärikirja Duodecim kertoo kroonisen bronkiitin johtuvan yleensä tupakan poltosta. Tietääkseni siitä ei tässä tapauksessa kuitenkaan ole kyse, tai sitten Jojo on todella taitavasti salannut kessuttelunsa kaikki nämä vuodet.

Jojo viettää tällä hetkellä varsin onnellista ja täyttä koiran elämää. Se on harmaantunut ja rauhoittunut teinivuosista. Vanhuksena sitä ei kuitenkaan missään nimessä voi pitää, se on erittäin sporttinen tyttö ja esimerkiksi pesee mennen tullen metsälenkillä nelivuotiaan corgikaverinsa Elviksen. Elvis raahautuu omistajansa perässä metsässä, vaatii, että se nostetaan jokaisen ojan yli ja odottaa, että lenkki olisi jo pian ohi. Jojo sen sijaan juoksee haistelemassa peuran jälkiä, ajaa välillä pellon reunasta linnut lentoon, katoaa jäljettömiin kymmeneksi minuutiksi, tulee kutsuhuutojen jälkeen näyttäytymään ja syöksyy sen jälkeen tiheän ryteikön läpi jatkamaan omia polkujaan.

Tänään pihalla Jojo suostui (vastentahtoisesti) pysähtymään hetkeksi  ja poseeraamaan kameralle.

1 kommentti:

  1. Minä en kyllä Jojossa labbista näe, yhtäläisyydet taitavat olla lähinnä mustavoittoinen väri ja luppakorvat =) Sen sijaan Jojon pään mallissa on mielestäni yhtäläisyyksiä sileäkarvaisen noutajan kanssa (jonka taustassa taas on mukana hieman sitä spanielia...)

    Toivotan Jojolle virkeitä vanhuusvuosia, ja menevä luonnehan sillä tunnetusti on jo valmiiksi! T: rva

    VastaaPoista