sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Asumiskokeilu ohi, kanojen sisälläpito alkoi

Raulin asumiskokeilu päättyi kuun vaihteeseen. Muusikko ei kuitenkaan pakannut tavaroitaan ja lähtenyt, edes kiertueelle, joten herra jäi sitten meille asumaan. Virallisesti paperilla Rauli ei edelleenkään ole meidän koira, mutta eiköhän nämäkin kuviot tästä aikanaan selviä.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira muistutti monien lehtien palstoilla, että maaliskuun alusta alkoi jälleen kanojen sisälläpito. Maa- ja metsätalousministeriön asetus 81/2011 määrää näin. Sen mukaan siipikarja täytyy pitää sisätiloissa maaliskuun alusta toukokuun loppuun, eli lintujen kevätmuuton ajan. Näin yritetään ehkäistä lintuinfluenssan leviämistä luonnon linnuista siipikarjaan.

Kiinassa lintuinfluenssa, tällä kertaa tyypiltään H7N9, on viime vuonna tarttunut siipikarjasta ihmisiin kohtalokkain seurauksin. Linnuille tuo influenssatyyppi aiheuttaa vain vähäisiä oireita, jos niitäkään. Ihmisestä toiseen tuo H7N9 ei toistaiseksi tartu. Lisäksi ympäri maailmaa on useita lintuinfluenssatyyppejä, joita on löydetty siipikarjatiloilta.

Suomessa vakavia oireita aiheuttavaa lintuinfluenssaa ei ole tavattu, ja kiistelyn alla on sekin, että kuinka todennäköistä on, että lintuinfluenssa tarttuu luonnonlinnuista siipikarjaan. Mutta joka tapauksessa lintujen kevätmuuton ajan kanat ovat sisällä. Ne voivat ulkoilla tarhassa, jonne luonnonlinnuilla ei ole mahdollisuutta päästä, jos tästä tehdään ilmoitus kunnaneläinlääkärille.

Mutta sitten taas vähän iloisempiin aiheisiin. Vuosi on kulunut jälleen kuin huomaamatta ja tänään on mikropossu Danielin syntymäpäivä. Se täyttää kaksi vuotta. Viime vuonna se sai ikioman synttärileivoksen. Tänä vuonna ehkä hedelmälautasen. Tietenkin kermavaahdolla höystettynä.

Onneksi olkoon, Daniel!
---
Edit. Tulinpa vielä lisäämään kuvia Danielin synttärikemuista.

Syntymäpäiväsankarin hedelmälautaseen kuului appelsiinia, banaania, omenaa, rusinoita ja kermavaahtoa.
 
 
Myös Vickylle nämä herkut maistuivat.


Lautanen piti nuolla aivan puhtaaksi.


Juhlinnan jälkeen keittiön ja eteisen lattia oli pesua vailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti