torstai 13. maaliskuuta 2014

Sanasta miestä, sarvesta härkää ... tai pukkia

No nyt se sitten tapahtui, mitä olen jo jonkin aikaa odotellut.

Meidän Onni-pukki täyttää tasan viikon päästä, perjantaina 21.3.2014 yhdeksän vuotta. Kaksi päivää aiemmin, keskiviikkona 19.3.2014, Soma-kuttu täyttää samaiset yhdeksän vuotta. Onni ja Soma ovat sisarpuolet. Mutta se ei oikeastaan ollut se, mitä olin odotellut.

Nimittäin Onni-pukin sarvet ovat jo pitkään näyttäneet siltä, että vielä ne menevät poikki. Oikea sarvi erityisesti on ollut halkeileva ja kun Voitto-Viljamin kanssa on otettu puskuleikkejä, on ollut vain ajan kysymys, että milloin sarvi naksahtaa poikki.

Eilen se sitten tapahtui. Mutta leikin tuoksinnassa, tai missä lie, en ollut näkemässä, olikin katkennut vastoin kaikkia odotuksia vasen sarvi. Voipi olla, että oikea tekee sille seuraa jossain vaiheessa.

Sarven katkeamisesta ei herralle ollut kyllä haittaa, kosmeettista korkeintaan. Katkaistu sarvi voi myös alkaa kasvaa vinoon, mutta se ei taida haitata. Sarvi ei kuitenkaan kasva kastroidulla pukilla kovin kovaa vauhtia.

Nyt meillä on siis oma yksisarvinen. Tai ainakin melkein.

Onni yksisarvinen
 
 
 
Tältä herra sitten näyttää nykyään.

2 kommenttia:

  1. Ihan komea se Onni on edelleen, hyvä että leikki maistuu :D Minulle tulee sarvien katkeamisesta mieleen eräs kertomus yhdessä lasten luontokirjassa 1980-luvulta...Kirjassa kerrottiin, että uroshirvet voivat jopa menettää henkensä mittelöissä, jos sattuu niin ikävästi, että ne jäävät sarvistaan toisiinsa kiinni. Muistan pohtineeni pitkään, kuinka hirvet voisivat ratkaista ongelman eli saada ne sarvet poikki...en keksinyt!

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa meillä on kerran käynyt niin, että Onni ja Voitto-Viljami ovat jääneet sarvistaan kiinni. Voitto-Viljamin sarvet ovat valtavat ja ne ovat juurestaan hyvin lähellä toisiaan. Onnin Sarvi oli jäänyt tosi tiukkaan pihtiotteeseen ja pukinpökkelöt oliva päät vastakkain jumissa toisissaan. Ne eivät päässeet omin voimin irti. Ongelmana oli se, etteivät miesvoimatkaan meinanneet riittää kaksikon erottamiseen, niin tiukassa välissä sarvi oli. Siinä vaiheessa pohdittiin jo, että sarvi on ehkä pakko katkaista, eihän eläimiä voi sellaiseen tilaankaan jättää. Pukitkin olivat jo tempoilleet sen verran, että alkoivat olla väsyneitä. Onneksi lopulta Onnin sarvi saatiin hivutettua Voitto-Viljamin sarvien välistä pois, eikä siinä vaiheessa tarvinnut radikaaliin sarven katkaisemiseen ryhtyä.

    VastaaPoista