tiistai 19. marraskuuta 2013

+ yksi Rauli = - yksi kana

Yhtenä päivänä eläinten iltahoidon yhteydessä kaksi kanaa livahti kanalasta käytävälle. Ulko-ovi oli auki. Toinen kanoista jäi käytävälle kookottamaan suureen ääneen ja hermostutti sillä muita. Minipossut aloittivat suureen ääneen röhkimisen omassa karsinassaan. Nappasin kanasta kiinni ja kannoin takaisin kanalaan. Possut ja kana rauhoittuivat.

Toinen kanoista, hy-line valkoinen, sen sijaan paineli avoimesta ovesta ulos pimeyteen. Se oli kohtalokas virhe.

Ulkona ulkoili kolme koiraa; Jojo, Elvis ja Rauli. Jojo ja Elvis antavat yleensä muiden eläinten olla rauhassa, korkeintaan vähän ajavat takaa. Rauli sen sijaan ei ole aiemmin ulkoillut kanojen kanssa yhtä aikaa.

Kanalle kävi köpelösti. Lintukoira Rauli nappasi sen kiinni ja tappoi kanan välittömästi. Se raahasi saaliinsa kasvihuoneen luo ja murisi siellä, jos sitä meni lähelle. Otin harjan ja hätyytin Raulin pois saaliinsa kimpusta. Ei nimittäin käy, että meillä lemmikit saavat saalistaa muita lemmikeitä.

Ikävä juttu, mutta ei Rauli paha ole. Vaistomaista toimintaa se taisi olla. Tulipahan opittua, että jos kanat ulkoilevat ensi kesänä pihalla vapaana, Rauli ei ulkoile samaan aikaan.

2 kommenttia:

  1. No hitsit...se on tosiaan se lintukoiran vaisto, varmaan meidän ex-koirat olisivat harrastaneet mielellään samanlaista toimintaa. Eläimet ehtivät usein yhden askeleen edelle, ja silloin meidän täytyy taas kikkailla jotakin, jotta pääsisimme "voitolle".

    VastaaPoista
  2. Jep, vaistohan se. Ei siitä voi vihainen olla. Eläimellinen meno on usein positiivinen juttu, mutta onhan näitä toisenlaisiakin tarinoita välillä..

    VastaaPoista