tiistai 17. syyskuuta 2013

Anna koti Vohvelille!

Nyt olisi kiltti kukko kaupan. Hinta 0€. Tärkeintä on, että Vohveli saisi hyvän kodin. Aika alkaa nimittäin loppua, kylmät ilmat tulevat.

Vohveli on kiltti kukko, joka tuli meille muutaman kuukauden vanhana. Se paimensi ja suojeli kanaparveaan hyvin ja on aina ollut ihmistä kohtaan kunnioittava. Reilu vuosi sitten Vohveli muutti uuteen kotiin, mutta vuoden asumisen jälkeen palasi jälleen tänne meille.

Meillä vain on se tilanne, että meillä on jo kaksi kukkoa, eikä Vohveli tule kummankaan kanssa toimeen. Meillä ei ole kolmannelle kanalalle talveksi tilaa, joten kun kylmät ilmat tulevat, on Vohvelin joko muutettava tai herran päivät ovat luetut.

Vohveli ei toki ole enää mikään nuori. Se on syntynyt 17.6.2006. Se on suomalainen maatiaiskana, jota pyritään maassamme säilyttämään sukupuutolta. Se ei kuitenkaan edusta puhdasta kantaa, vaan on alhon kannan ja horniolaisen kannan risteytys.

Kukolle on pariin otteeseen melkein jo löytynyt koti, muttei sitten kuitenkaan. Kuulimme, että yhdestä paikasta oli kukko kuollut ja meinasimme tarjota Vohvelia sinne. Tarina kuitenkin kertoi, että talon isäntä oli naapurin hevosiakin ammuskellut. Meidän Vohveli ei siis muuta sinne!

Vohvelin kanssa voin myydä pari hyvin munivaa hy-line valkoista kanaa myös.

Olisko kotia tarjolla?

Tässä vanha kuva Vohvelista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti