maanantai 1. heinäkuuta 2013

Meillä on opittu rypemään

Kertoilin tuossa taannoin, että yritin epätoivoisesti opettaa meidän kesäpossuille, Hinkulle ja Vinkulle, rypemisen jaloa taitoa. Mutavedessä pluttaaminen kun ehkäisisi niin ötököiden hyökkäyksiä kuin auringon poltettakin. Tein kaksikolle mutakuopankin, mutta eihän se kelvannut. Possut kieriskelivät vain aitaukseen kärrätyssä hiekassa, eikä siitä ollut mitään hyötyä em. asioihin.

Mutta kyllä viisaat eläimet vähitellen oppivat nämäkin asiat. Tosin se rakentamani mutakuoppa on edelleen koskematta. Possut ovat sen sijaan tehneet ihan oman mutakuopan. Se on kaivettu juomakipon ympärille ja juomavesi kaadettu monta kertaa kuoppaan, jotta on saatu aikaan lammikko.

Siirsin sitten juomakipon toiseen paikkaan ja kaadan aina päivittäin vettä uuteen mutakuoppaan. Possut, erityisesti Hinku, kierivät kuopassa mielellään ja ovatkin aika mustia sikoja.

Hinku ja Vinku ovat aika hauskoja sikoja. Minä erotan ne toisistaan ulkonäön perusteella, mutta myös siitä, että Vinku on rohkeampi. Yhtä asiaa en kuitenkaan ollut huomannut ennenkuin se kerrottiin minulle. Minulle kerrottiin, että possut erottaa toisistaan myös siitä, että Hinku tykkää juoda vettä suoraan puutarhaletkun vesisuihkusta. Ja totta tosiaan, Hinku on todella suloinen, kun se tekee niin.

Se kuoppa, jonka itse suunnittelin, olisi sijainniltaan ollut mukavampi. Tämä kesäpossujen tee-se-itse kuoppa kun sijaitsee ihmisten kulkureitillä. Lisäksi, mikäli se syvenee, joudutaan aitausta vahvistamaan, etteivät possut kaivaudu aitauksesta ulos. Pääasia kuitenkin, että rypemään on opittu. :)

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hauskalta :) Meillä joka ikinen marsu on aina ensitöikseen pudottanut heinäseimen. Minun mielestäni se olisi käytännöllisempi paikalleen ripustettuna, mutta ilmeisesti sisustusmakuni on äärimmäisen huono. Olisi kyllä kiva päästä seuraamaan teidän possujen puuhia!

    VastaaPoista
  2. Jep, tässä se nähdään. Ihmisen sisustussilmä ei aina käy yksiin eläinkunnan edustajien kanssa.

    ...Ja saa meille possuja tulla katsomaan. ;)

    VastaaPoista