perjantai 7. kesäkuuta 2013

Mutakuoppa ja Asperinrusinat

Tänään iltapäivällä kesäpossut Hinku ja Vinku olivat epänormaalin säikkyjä. Ne juoksivat karkuun, eikä possuista rohkeampi Vinkukaan tullut ottamaan rusinaa kädestä. Tiesin, että jotain on pielessä ja tarkkailin possuja. Pian Vinkun käytöksestä kävikin ilmi, että se taitaa olla saanut liikaa aurinkoa, vaikka aitauksesta iso osa onkin suojattu paisteelta ja paahteelta. Vinku oli väsyneen oloinen, eikä ollenkaan utelias itsensä.

Hain sisältä puolikkaan Asperinin ja piilotin sen rusinoiden väliin. Kun menin aitaukselle, Vinku oli mökissä. Menin sisälle mökkiin ja tarjosin rusinaa. Ei kelvannut. Työnsin Asperinrusinaa pikkuisen sen suusta sisään ja sitten possu pupelsi lääkkeen ja makean herkun. Sen jälkeen se näytti taas piikikkyytensä ja teki uhittelueleen.

Olen yrittänyt, että possut tonkisivat itse itselleen rypemispaikan. Nyt, kun on ollut hellepäiviä ja kiukkuisia hyttysiä, niin muta suojaisi ja viilentäisi. Olen laskenut aitauksen toiseen, mutaiseen osaan, vettä puutarhaletkulla. Mutta ei Hinku sen enempää kuin Vinkukaan ole oikein ymmärtänyt ajatustani ja kun aurinko selvästi on liian kuuma päivisin, ei auttanut muu kuin itse tarttua lapion varteen. Kaivoin possuja varten lapion piston syvyisen lammikon ja laskin sen täyteen vettä. Josko kaverukset huomenna auringon lämmittäessä sitten ymmärtäisivät, että mikä on jutun juju.

Tunnin-parin päästä menin uudelleen possujen luo ja Vinku oli vieläkin vähän puolikuntoinen. Asperin oli kuitenkin alkanut vaikuttaa. Nyt se maisteli jo pikkuisen heinää ja kävi vähän hörppimässä ruokakiposta herkullista kuttuviiliä. Molemmat possut kävivät myös aitauksen toisessa päässä pissalla ja kakalla. Hyvä juttu.

Annoin vielä lisää herkkuja. Nyt arempi Hinkukin uskalsi tulla jo ottamaan rusinoita kädestä ja innostui niistä lopulta niin, että meinasi sormetkin viedä mennessään. Vinku popsi kiltisti vähän lisää Asperinia ja kohta koko rusinapaketti oli tyhjä. Mutta hyvä niin. Vähän ajan kuluttua kaksikko oli yksissä tuumin ruokakipolla syömässä viiliä, rehua ja jauhomössöä.

Huomenna toivon, että Vinku voi jo paremmin, eikä tarvita muita toimenpiteitä. Asperinia annan joka tapauksessa. Rusinat kyllä loppuivat, mutta meillä on possuja varten vanilijajäätelöä kokonainen litra. Eiköhän sen kanssa Asperinkin mene alas..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti