lauantai 1. kesäkuuta 2013

Hinku ja Vinku

"Hinku oli kotiporsaan poikanen ja omisti vain pienen saparohännän. Vinku oli piikkiporsaan poikanen ja omisti vain pienen kuonopiikin." Näin kertoo Käytöskukka-animaation (Heikki Partanen 1966) jakso nimeltä Ylpeys.

Tänään meille muutti kaksi kesäpossua, jotka saivat animaation innoittamana nimet Hinku ja Vinku. Meidän Vinku ei taida olla piikkiporsaan poikanen, tosin hieman piikikkäitä piirteitä siitä taitaa löytyä.

Haimme possut samasta paikasta kuin viime vuonnakin. Possut marssivat sikalan emännän edellä kujaa pitkin hevoskoppiin. Kiva yllätys oli se, että sikatilalla oli eilen käynyt eläinlääkäri ja meidänkin possut olivat saaneet sikaruusurokotteet. Nyt ne saavat rauhassa keskittyä kotiutumiseen ilman ikävää piikitysoperaatiota. Tosin sikaruusu tarvitsee vahvistusrokotteen neljän viikon kuluttua, mutta silloin possut ovat varmasti jo jonkin verran kesyyntyneet.

Kotona possut pitää ottaa syliin ja kantaa aitaukseensa, koska pellolle ei hevoskopilla pääse. Hinku antautui suosiolla, eikä edes kiljunut kantomatkan aikana. Se pääsi aitaukseen ja jäi odottamaan mökin suojiin kaveriaan.

Vinku sen sijaan ei ollut ihan yhtä innoissaan tulossa syliin. Se tunsi olonsa uhatuksi, kun se jäi yksin hevoskoppiin ja päätti puolustautua. Vinku teki uhittelueleitä ja juoksi karkuun kun sitä yritettiin ottaa syliin. Sen saaminen ulos ottikin aika tovin. Välillä tuumattiin ja suunniteltiin uusia taktiikoita. Possulle tarjottiin leipää, jota se mutusteli halukkaasti. Hevoskopin tilaa pienennettiin levyjen avulla, ja lopulta possu saatiin kuin saatiinkin aitaukseen.

Possut viettivät aitauksessa olevassa mökissä aika pitkän tovin, ennen kuin uskaltautuivat ulos. Ulkona sitten maisteltiin innokkaasti ruohoa ja maahan isoja kuoppia. Näin se uuteen kotiin tutustuminen alkoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti