tiistai 8. toukokuuta 2018

Soma keinoemona

Sain muutama päivää sitten puhelun. Cane corso -rotuiselle koiralle oli tehty keisarileikkaus ja tuloksena oli 9 pikkuista pentua. Ilmeisesti koiramamman voinnin ja sen sellaisten syiden vuoksi se ei pystynyt imettämään pikkuisiaan. Tarvittiin maitoa.

Suomenvuohi Soman maidot on nyt lypsetty muutamana päivänä pikkukoirien ruuaksi. Kuulemani mukaan maito maistuu ja pennut voivat hyvin. Ja kasvavat.


Soma nauttii toukokuun auringosta.


Cane corso ei olekaan mikään pikkuhauva.  Wikipedia kertoo, että aikuinen uros painaa 45-50 kg, narttu 40-45 kg. Rotu on lähtöisin Italiasta, ja se on vanha työkoirarotu. Sitä on käytetty muun muassa vartiointitehtävissä ja suurriistan metsästyksessä. Sen esi-isät ovat olleet muinaisen Rooman valtakunnan sota- ja taistelukoiria.

Soma ottaa tehtävänsä rennosti ja syö hyvin. Onneksi ruoho on alkanut vihdoin kasvaa. Tuore ruoho nimittäin lisää maidon tuotantoa. Ensimmäisinä kesinä Soma lypsi 4 litraa päivässä, nyt tuo määrä on supistunut noin litraan. Se on silti aika hurja määrä, sillä Soma on lypsänyt yhdellä poikimisella tähän mennessä 11 vuotta ja 10 kuukautta.

Toivottavasti pennut kasvavat vahvoiksi ja reippaiksi Soman maidon tukemana.

2 kommenttia:

  1. Vuohenmaito on varmaan parasta emonmaidon korviketta. Ihana kirmailu vihreällä laitumella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että pennut saavat maidosta voimaa ja kasvavat terveiksi hauvoiksi. :)

      Poista