sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Pentujen kuulumisiaSuomenvuohi Soma on ystävällisesti luovuttanut maitonsa pienille cane corso -pennuille. Sain pennuista valokuvan, jonka sain myös luvan jakaa tänne.


Kuvassa koiramamma Irma poseeraa pennunpötkylöidensä kanssa. Irma toipuu verenhukasta ja verensiirrosta. Se menetti kokonaista 1,8 litraa verta, mikä on ihan uskomaton määrä! Hauva oli varmasti aika heikossa kunnossa.


Pikkukoirat ovat saavuttaneet jo puolen kilon painon ja kasvavat vauhdilla. Kuulemma usein tämän rodun pennut voivat jo syntyessään olla puolen kilon painoisia, mutta nämä olivat vähän pienempiä. Luovutusikäisinä pennut painavat sitten jo jotakin 7-8 kiloa.


Irma-hauvalta tulee pennuille myös maitoa, mutta sen energia menee paranemiseen. Siksi pennut saavat vähemmän äidinmaitoa. Onneksi pennuille maistuu myös Soman maito. Tietenkään Soman lypsämä määrä ei kasvaville pennuille riitä, joten ne saavat myös korvikemaitoa. Kuulin, että korvike ei oikein maistu, vaan sitä syljetään pois. Soman maitoon sekoitettuna menee sitten korvikekin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti