torstai 21. syyskuuta 2017

Rokotus

Possuja uhkaa maaperässä ilmeisesti melko yleinen pöpö, joka sairastuttaa possukan sikaruusuun. Läheskään kaikki sairaudet eivät tartu eläinlajista toiseen, mutta sikaruusu tarttuu myös ihmiseen. Onneksi sakaruusuun on rokote.

Urho kävi rokotuksessa eläinlääkärin luona. Se sujuu helposti, koska Urho on vielä niin pieni, että se mahtuu kissan kuljetuskoppaan. Urhon kuljettaminen on siis vaivatonta. Teoriassa.

Kun on vähän jo muutenkin myöhässä, on kiva huomata, että possu on oppinut uuden tempun: kärsän voi työntää kuljetuskopan oven alle ja nostaa vahvan niskan avulla niin, että ovi pompahtaa pois paikoiltaan ja possu pääsee vapauteen. Taitava sika se on.

Kun suunnitelma B oli otettu käyttöön (valjaat päälle ja sika autoon), päästiin vielä enemmän myöhässä lopulta liikkeelle.

Eläinlääkärin odotushuoneeseen oli tuotu villikissa lopetettavaksi. :( Sillä oli ollut löytöhetkellä suunnilleen luovutusikäiset pennut (jotka olivat vielä kesytettävissä ja saivat kodit) ja ilmeisesti kissa oli taas tiineenä. Kissaparka oli loukussa ja loukkuakin piti käsitellä paksuilla rukkasilla, niin vieraantunut se ihmisistä oli. Olisipa kiva, kun ihmiset olisivat vastuullisia ja huolehtisivat lemmikeistään, niin tällaista ei tapahtuisi.

Eläinlääkärin huoneesta saapasteli kaksi päiväkoti-ikäistä lasta äitinsä ja lemmikkinsä kanssa. Lapsille oli kerrottu, että kohta tulee possu ja he olivat innoissaan. Urho sai osakseen ihailua ja rapsutuksia. Päiväkodissa riittäisi äidin mukaan kerrottavaa.

Urho punnittiin ja painoa oli jo hulppeat 7 kiloa 300 grammaa. Eläinlääkäri kehui Urhoa varsin sopusuhtaiseksi ja sen ihoa erittäin hyväkuntoiseksi. Eläinlääkäri myös lahjoi Urhoa koirankekseillä.

Piikitystä Urho ei arvostanut, vaan kiljui kuin pistettävä sika. Mukana ollut eläintenhoitaja oli hämmästynyt, sillä hän ei ollut koskaan kuullut sian huutavan. Ja sika HUUTAA todella kovaa.

Oikeasti rokotteen olisi kuulemma saanut antaa vasta puolivuotiaalle possulle. Eläinlääkäri tarkisti sen, kun minulla oli toisenlainen kuvitelma. Onneksi rokotteesta ei tullut suurempia haittoja. Urho oli seuraavana aamuna vähän väsynyt, mutta voi muuten hyvin. Tehosterokote annetaan parin viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti