maanantai 4. syyskuuta 2017

Pikku kotkottajat

Meillä on ollut jättirotuisia kanoja ja keskikokoisia kanoja jos jonkinlaisia. Nyt meille muutti ensimmäistä kertaa kääpiökanoja ja kääpiökokoinen kukko.

Nämä pikku kotkottajat (ja kiekuja) ovat chabo-rotuisia. Maailmalla näistä käytetään nimeä Japanese Bantam, sillä rotu on kotoisin aasiasta ja on hyvin vanha. Tang-dynastan aikaan (joskus vuosina 619 - 906) chabot tepastelivat keisarillisten palatsien puutarhoissa ja nykyään meillä. ;)

Nämä otukset ovat kyllä aika persoonallisia tyyppejä ja niiden touhuja on hauska seurata. Kukon kieuntaääni on niin huvittava, että väkisinkin hymyilyttää. On ne aika symppiksiä.


2 kommenttia:

  1. Meille muutti ekoiksi kanoiksi Millejä ja niille (k)ukoiksi seramia.Sitten onkin joukkoon tullut muutamia pieniä mixejä ja Kääpiökocheja.Hauska seurailla niiden touhuja:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nuo pikku kanat on olleet tosi positiivinen yllätys! Kuvittelin aina, että tykkään enemmän rauhallisista ja pulleamuotoisista jäteistä, mutta nyt kyllä huomaan tykkääväni näistäkin kovasti. Ja se pikkukukon kieunta... x)

      Poista