torstai 5. lokakuuta 2017

Hyvää eläinten viikkoa!

Eilen vietettiin Maailman eläinten päivää ja siitä alkaa Suomessa vietettävä eläinten viikko, joka jatkuu 10.10. asti. Tarkoituksena on nostaa esiin eläinten hyvinvointiin liittyviä asioita. Tänä vuonna eläinten viikon teemana ovat luonnoneläimet.


Minä jouduin eilen ihan konkreettisesti luonnoneläimen suojelutehtäviin äkkiarvaamatta...


Urho-possu, 5 kuukautta, oli juuri syönyt iltapalan kylppärissä, jossa herran ateriat tarjoillaan ympäristön sotkemisen minimoimiseksi. Tämän jälkeen Urho lähtee aina ulos pissalle ja kakalle ja niin tapahtui myös tällä kertaa.


Ulko-ovella meitä oli vastassa jotakin odottamatonta: kynnyksen kulmaan oli piiloutunut suuri sammakko, joka loikkasi ovesta sisään. Siinä tulikin hetkeksi pikkuinen show, sillä siat tykkäävät syödä esimerkiksi hyönteisiä, toukkia, etanoita ja SAMMAKOITA! Hikipisarat ehtivät kihota otsalle, kun mietin sekunnin sadasosien ajan, että miten nyt pitäisi toimia. Ja sitten toimin: Tuuppasin possuun vauhtia ja lykkäsin sen ovesta ulos, paiskasin oven kiinni ja aloin kaivaa sammakkoa kenkätelineen alta esiin. Sammakko pyristeli vastaan ja yritti loikkia karkuun. Sain sen lopulta suljettua käsieni sisään. Sen jälkeen sammakko päätyi takaisin ulos, mutta sen verran kauas talosta ja possusta, ettei se toivottavasti tule ihan heti uudelleen hankkiutumaan hankaluuksiin.


Urho ei tilanteesta ottanut erityisemmin nokkiinsa. Se ei ollut tainnut edes huomata, että sammakko tuli ovella vastaan. Herra juoksi vauhdilla pissapaikalle ja oli siellä hoitamassa hommiaan kun sammakkoepisodi oli ohi.


P.S. Urho oli myös eilen eläinlääkärissä saamassa tehosterokotteen sikaruusua vastaan. Poika oli saanut painoa muutamassa viikossa kilon verran. Urho painoi nyt 8 kiloa 400 grammaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti