keskiviikko 7. elokuuta 2013

Leikkausta odotellessa

Jojolla on siis nisäkasvaimia. Se oli viime viikolla eläinlääkärissä arvioitavana, että mitä nyt tehdään. Neitokainen kohelsi lääkärissä tuttuun tyyliinsä, eikä meinannut pysyä paikallaan kun sydänääniä kuunneltiin ja nisäkasvaimia kokeiltiin.

Jojosta otettiin myös verikoe ja röntenkuvat. Röntgenillä oli tarkoitus selvittää ovatko kasvaimet syöpää, joka on lähettänyt etäpesäkkeitä muualle elimistöön. Diagnoosi oli seuraavanlainen: "JOJO / Utarekasvaimia. Rintaontelon rtg-kuvissa ei merkkejä etäpesäkkeistä." Eli sen osalta puhtaat paperit.

Samoin verikokeet, laaja verenkuva, toi esille, että Jojo on varsin hyvässä kunnossa. Kaikki (varmaan kaksikymmentä eri) arvot olivat normaaleja, viitealueen sisällä, yhtä lukuunottamatta. Yksi maksa-arvo oli koholla, mutta sekin johtuu siitä, että Jojo syö kortisonia. Eläinlääkärin mukaan sekin on ihan oppikirjojen mukaista, eikä aiheuta syytä huoleen.

Sekä eläinlääkäri että eläinten hoitaja kehuivat Jojoa erittäin hyväkuntoiseksi ja eläväiseksi koiraksi, vaikka vanha onkin. Koska kaikki näyttää hyvältä ja on todennäköistä, että Jojo voi jatkaa vielä jonkin aikaa hyvää, tervettä elämää, nisäkasvaimia leikataan ensi viikolla.

Pitäkää peukkuja.

2 kommenttia:

  1. Moikka :) Onpa mukava kuulla, että pesäkkeitä ei löytynyt ja Jojo on ikäänsä nähden niin hyväkuntoinen. Jojo varmasti myös tykkäsi huomiosta, jota reissulla sai :D Leikkaus sujuu varmaankin ihan hyvin - harmistusta aiheuttaa kenties vain se tötterö, mikä pitää laittaa päähän leikkauksen jälkeen. Allekirjoittaneen koiravainaa tosin eli, kuin tötteröä ei olisi olemassakaan. Se kolautteli sitä joka paikkaan ja pudotteli tavaroita pöydältä. Oikein paljon terveitä päiviä teidän Jojolle! T: Niskaset

    VastaaPoista
  2. Kiitokset. Jojo kulkee siis nyt tuon tötterön kanssa. Se on sen verran lyhytjalkainen yksilö, ettei onnistu pudottelemaan pöydältä mitään. Tosin se pystyisi hyppäämään pöydälle (no ehkä näin vanhemmiten vain tuolille, jonka kautta pöydälle) ja pudottelemaan sieltä ihan mitä tahansa. Joskus hurjassa nuoruudessaan se on herkkuja pöydältä tällä konstilla tavoitellut.

    VastaaPoista