keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pikku-Jussin paksut päivät

Belgianjättikani Pikku-Jussi lähti lepokotiin viettämään talvea viime lokakuussa. Ja melkoinen viiden tähden hotelli se paikka onkin, jossa Pikku-Jussi aikaansa kuluttaa.

Pikku-Jussille tarjoillaan normaalien heinien ja kuivamuonan lisäksi joka päivä porkkanoita. Sen turkkia harjataan usein. Pikku-Jussi kääntää kylkeä aina sen mukaan, mistä se toivoo itseään harjattavan. Sitten, kun hemmottelu kyllästyttää, se poistuu paikalta.

Eilen Pikku-Jussi oli ollut suihkussa pesulla. Ja tämän jälkeen sitä oli kuivattu hiustenkuivaajalla. Kania ei kuitenkaan haluttu rasittaa liikaa kerralla, joten kuivaus oli tapahtunut useampaan otteeseen. Pikku-Jussi itse oli suhtautunut tilanteeseen rauhalliseen tapaansa.

Belgianjätithän ovat nimensä mukaisesti jättirotu. Rotumääritelmän mukaan niiden pitäisi painaa yli seitsemän kiloa. Pikku-Jussi ei välttämättä ole ihan puhdasrotuinen, vaan joku sen etäinen sukulainen on saattanut olla jotain pienempää rotua. Siksi se ei ehkä ole niin massiivinen, kuin belgianjätit yleensä. Tai ainakaan se ei ennen ollut...

Löhöloma lepokodissa on tehnyt tehtävänsä. Eilisen suihkupäivän lisäksi Pikku-Jussi oli ollut myös puntarissa. Elopainoa jätkälle oli kertynyt kymmenen kiloa. Meillä kania ei ole punnittu, mutta luulen, että talviherkuttelu on ainakin osasyy nykyisiin kiloihin.

Pikku-Jussi varmaan toivoo, ettei talvi lopu ikinä. Kesän tullen kun kanin pitäisi muuttaa täysihoitolasta takaisin meille, tänne yhden tähden hostel-majoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti