maanantai 9. heinäkuuta 2018

Marsuille lisätilaa

Jokin aikaa sitten marsujen koti koki muutoksen. Sen myötä marsujen häkki sai väistyä ja ns. taikakuutioista ja vanhasta hyllyköstä tuli marsuille uusi koti. Se on ollut tosi kiva ja toimiva systeemi. Marsut ovat heti ulko-ovesta tultaessa tervehtimässä vieraita eteisessä. Koska marsut eivät enää ole häkissä, niitä pääsee silittämään ja niiden hoito on helpompaa. Usein Maltti ja Valtti seisovat takajaloillaan (etujalat taikakuutioseinää vasten) ja vinkuvat kovaan ääneen, kun joku kulkee ovesta. Ne tietävät, että usein tulijalla on niille ruokaa. Ja jos ei ole, kiljunta saa ainakin potemaan huonoa omatuntoa sen vuoksi.


Olen siis ollut tähän rakennelmaan tosi tyytyväinen. Sitten keksin, että voisihan niillä olla vielä hieman enemmän tilaakin. Tähän asti niiden koti on muodostunut neliönmuotoisesta alueesta ja yhdestä matalasta ja pienestä tasosta. Tason alunen on ollut Maltin ja Valtin suosikkipissapaikka ja myös hieman hankala puhdistaa.


Meillä jäi alkuperäisessä muutoksessa kaksi marsuhäkkiä ihan käyttämättömäksi. Toinen marsuhäkki olikin jo metalliosiltaan aikansa elänyt, mutta pohja siinä oli hyvä. Ajattelin, että pohjasta saisi rakenneltua marsuille lisäsiiven. Esittelin suunnitelmani ja sitten ryhdyttiin toimeen.


Marsut sijoitettiin muutoksen ajaksi ehjäksi jäävään ja parempikuntoiseen marsuhäkkiin. Sen jälkeen niiden kodista poistettiin seinät. Välitasoa ei enää uuteen versioon tullut, vaan toisen kerroksen muodostaisi vanha marsuhäkin pohja.


Marsujen häkistä tuli nyt kiinteä kaluste, jota ei niin vain siirretäkään. Tämä alkoi sillä, että kotoa löytyneet kulmaraudat kiinnitettiin eteisen seinään. Niihin puolestaan kiinnitettiin pari vanhan, puretun kirjahyllyn hyllyä. Tämä rakennelma pitää marsujen laajennusosan turvallisesti paikallaan. Kirjahyllyn hyllyjen päälle tuli muovinen laatikko, eli marsuhäkin pohja, joka kiinnitettiin myös tukevasti. Em. muovilaatikon kylkeen oli tehty reikä marsujen kulkuramppia varten. Vanhasta, kotoa löytyneestä laminaattipalasta tuli kulkuramppi, kun sen päälle kiinnitettiin vanhaa mattoa. Vanhaa laminaattia käytettiin myös yhdessä kohdassa seinärakennelmana.


Tämän jälkeen taikakuutioseinät kiinnitettiin kumpaankin kerrokseen, lisättiin sisustusmateriaalit ja marsut. Maltti ja Valtti ottivat kodin heti omakseen. Taitavat olla tyytyväisiä. Niin minäkin.


Tässä vielä asuntoesittely videon muodossa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti