keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Tuoretta lihaa

Meillä on viime viikkoina ollut keittiössä tarjolla jatkuvasti tuoretta lihaa, muttei ehkä ihan sellaista, johon olisin tyytyväinen.


Meillä on siis kaksi kissaa, Mappe 3 vuotta ja Dobby 7 vuotta. Molemmat ovat pallittomia poikia.


Kesäaikaan keittiön tuuletusikkuna on pääsääntöisesti auki kissojen vuoksi. Siinä on yläosassa hyttysverkko ja alaosassa kissanluukku, joka vie kissojen ulkotarhaan. Kissat pääsevät siis halutessaan ulos ja jälleen takaisin sisälle.


Ulkotarha on muutaman neliömetrin kokoinen alue, jonka seinät ja katto on verkotettu. Lisäksi tarhassa on pieni koirankoppi, jonne voi mennä sateelta suojaan. Tarhassa viihtyvät kissojen lisäksi erityisesti nokkoset ja ohdakkeet.


Viime aikoina tarha on tuottanut runsaasti saalista. Yhtenä päivänä sisilisko oli joutunut Dobbyn hampaissa sisälle, ja huonostihan sille kävi...


Kissat ovat pyydystäneet monia siimahäntiä tarhasta, ja tietenkin ne tuodaan sisälle keittiöön. Välillä on tiskialtaassa ollut päätön herkkupala ja toisinaan lattialla puolikas päästäinen. Vaikea sitten sanoa, että moniko näistä kavereista on päätynyt kissojen suuhun kokonaisuudessaan niin, ettei karvaakaan ole jäänyt jäljelle. Joka tapauksessa on tainnut jyrsijöillä olla hyvä talvi ja menestyksekäs poikasvuosi. Ei niistä niin moni olisi muuten päättänyt päiviään meidän kissojen pienessä ulkotarhassa.

2 kommenttia:

 1. Ah, elämää kissojen kanssa :D Noita "tuliaisia" on aina yhtä mukava saada eteiseen, olohuoneeseen tai huussin kannelle.

  Löysin vasta blogisi, täytyykin ryhtyä lueskelemaan sitä läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun eksyit tänne. Tervetuloa lueskelemaan. :)

   Poista