sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Hanhia ja araucanatipuja

Nyt on tipuilla ja hanhilla nimetkin. Haastavaa oli, mutta Peukaloisen retkiä katsomalla ja aivoriihen avulla ne nimet sitten löytyivät. Kas tässä, saanko esitellä:

Piparminttu (musta) ja Laventeli (laventelin värinen)

Tiput istuivat aamulla orrella sisällä, joten ihan huippukuvaa ei tullut. Laventeli on tosiaan laventelin värinen (mun mielestä harmaa), joten siitä tuli nimi. Sitten pohdimme pitkään, että mikä sopisi yhteen Laventelin kanssa ja siksi mustasta tipusta tuli Piparminttu. Pitäkää peukkuja, että myös Piparminttu on kana..

Martti (vasemmalla, vaalein), Lasse (keskellä) ja Guster (tummin, oikealla)
Hanhien esikuvana tosiaan on Selma Lagerlöfin Peukaloisen retket. Kotihanhi Martti oli tarinassa valkoinen, joten meidän vaaleimmasta hanhesta tuli siis Martti. Lasse on yksinkertainen kaveri, mutta sen verran veikeä tyyppi, että yhdestä hanhistamme tuli Lasse. Guster on ärrimurri, Lassen kaveri ja piirrossarjassa varsin valloittava kaveri. Tummimmasta hanhesta tuli sitten Guster.

4 kommenttia:

 1. Meidän tallilla on pikkuhanhia nyt kanssa ja ne on vielä pirskaleen ujoja, ihan pelkäävät ihmisiä. Mutta kai ne siitä muuttuu.

  Ja sun araucanat on niin araucanojen näköisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin hanhet ovat melko epäluuloisia ihmisten suhteen. Riittävän pitkää pinnaa minulla ei vielä ole ollut kesyttämiseen. Olen mennyt istumaan aitaukseen, jolloin hanhet ovat paenneet viimeiseen nurkkaan ja möllöttäneet siellä kasassa. Tässä on siis vielä hieman työtä...
   Hyvä, jos araucanata näyttävät araucanoilta, ja toivottavasti näyttävät myös araucanan kanatipuilta. ;)

   Poista
 2. rauhalista juhanusta farmareille ja karvaisille ystäville ;) toivoo täti ;)

  VastaaPoista