tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuosi vaihtuu

Kun joulu on jäänyt taa, on aika suunnata katse tulevaan. Viime vuonna Tuomirannassa valettiin vuodenvaihteessa tinaa ja arvuuteltiin millainen vuodesta 2013 tulee. No, ihan hyvä vuosihan siitä sitten taisi tulla.

Vuosi sitten meillä tehtiin kanalaan remontti, jotta kaksi keskenään taistelevaa kukkoa sai oman kanaparvensa. Elämä jatkui tämän jälkeen rauhallisena.

Talvi jatkui melko pitkälle keväällä, mutta kun kesä lopulta tuli, se oli lämmin ja pitkä. Vuohet ulkoilivat, samoin pikkupossut ja kesäkuussa meille saapui kaksi kesäpossua. Ne saivat nimet Hinku ja Vinku. Kesän ajaksi meille muutti myös Vohveli-kukko ja sen viisi kanaa. Jojo kävi leikkauksessa ja loppukesästä meille tuli puolen vuoden asumiskokeiluun cockerspanieli Rauli. Belgianjättikani Pikku-Jussi nukkui ikiuneen pitkän elämänsä päätteeksi ja sitten alkoikin olla käsillä syksy.

Syksyllä saimme valtavat määrät possun lihaa ja niinhän siinä kävi, ettei suuri Hinkun kinkku mahtunutkaan aattona uuniin paistumaan. Koska uunia ei ollut kovin helppo juttu suurentaa, piti kinkkua pienentää. Saamme siis paistaa vielä toisen kinkun kevään 2014 aikana.

Vuodenvaihteessa meillä yritetään helpottaa eläinten elämää paukkeen keskellä. Vaikka maalla asutaankin, niin kyllä täälläkin ympäristö on uudenvuoden yönä kuin sotatanner. Koirat saavat ulkoilla sen mukaan, miten itse haluavat. Jojoa ei pauke haittaa, sehän on kuuro. Mutta jo pienenä se on ollut puolen yön aikaan ulkona, istunut maassa ja katsellut raketteja taivaalla tyynenä. Elvis vähän pelkää pauketta ja Raulin reaktioista ei vielä ole oikein kokemusta.

Vuohilassa palaa yleensä vuodenvaihteen yli valot. Tämä siksi, etteivät ulkona välähtävät raketit häiritsisi niin paljoa. Eläimet hoidetaan ajoissa, jotta emme availe enää ovia, kun alkaa paukkua. Uskomme, että nämä keinot osaltaan vähentävät eläinten vuodenvaihteen stressiä.

Toivotaan, että vuodesta 2014 tulee vielä edeltäjäänsä parempi.

Hyvää uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti