perjantai 22. joulukuuta 2017

Komplikaatioita

Kaikki ei sitten mennyt niin kuin eräässä ruotsinkielisessä lifestyle-ohjelmassa. Daniel-possu ei nimittäin koskaan herännyt kunnolla nukutuksesta. Sen sijaan se lakkasi hengittämästä.

Sain eläinlääkärin nopeasti kiinni ja hän kehotti minua testaamaan possun kipurefleksiä - Daniel ei reagoinut. Hän kehotti myös hakemaan taskulampun ja osoittamaan sillä possun silmiä - nekään eivät reagoineet. Peli oli menetetty, mitään ei ollut tehtävissä, Daniel oli kuollut. Eläinlääkäri sanoi, että voisi avata possun, jos halutaan selvittää syytä tarkemmin, mutta eipä siihen ole tarvetta. Se ei tilannetta muuttaisi. Pitää vain hyväksyä tapahtunut.

Daniel tuli meille ihan pienenä possuna. Se oli väritykseltään raidallinen, kuten villisian porsaat. Myöhemmin väri muuttui mustaksi. Daniel asui aluksi sisällä ja nukkui kerällä Dobby-kissan kanssa. Se ei oppinut koskaan sisäsiistiksi, vaan kävi pissalla ja kakalla tv-tason takana. Kun Vicky-possu hyväksyi Danielin kaverikseen, Daniel muutti sen kanssa talliin. Sitten ne nukkuivat kerällä kahdestaan. Kesällä Daniel rötkötti auringossa ja loiskutteli mutakylvyssä.


Daniel oli tosi kiltti possu. Se teki herkkupalan toivossa mitä vain ja oli myös tosi älykäs. Se tuli loistavasti toimeen hieman oikukkaan vanharouva Vickyn kanssa.

Kiitos, Daniel, kun olit ilostuttamassa elämäämme! Olisimme mieluusti pitäneet sinut pidempäänkin. Hyvästi.

5 kommenttia:

 1. Olipa surullinen ja äkillinen uutinen! Elämässä ei kaikki todellakaan mene aina suunnitelmien mukaan, mutta Daniel olisi kyllä voinut vielä jäädä <3 Voimia menetykseen! T: Niskaset

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tänään vietettiin Danielin hautajaisia. Possu peiteltiin pahnoilla, joissa se muutenkin nukkui. Mukaan meni vielä vaaleanpunainen ruusukin

   Poista
 2. Eläinlääkäri toivoi, että Daniel punnitaan, jotta hän voi vielä kerran laskea lääkeannokset. Daniel painoi 62 kg, eli aika lähelle alkuperäinen arvio osui.

  VastaaPoista
 3. Kiitos paljon. Jouluaattona täytyy sytyttää kynttilä Danielille ja muille jo edesmenneille eläimille.

  VastaaPoista