tiistai 10. toukokuuta 2016

Kesä on mun

Ihanaa, se on täällä, kesä!! Erään kauppaketjun mainos iskee todella asian ytimeen, kun se kehottaa elämään kuin viimeistä kesäpäivää. Kyllä, yritän elää juuri niin ja inhoan kaikkia niitä ihmisiä, jotka muistavat mainita, että "puolentoista kuukauden kuluttua ollaan jo talveen päin menossa". Niin, pessimisti ei kuulemma pety, mutta minä en ole menossa talvea kohti. Minun kesäni kestää vähintään syyskuun loppuun ja siitä irti päästäminen on joka vuosi yhtä tuskallista. Mutta joka tapauksessa nyt on kesäkesäkesäkesäkesäkesäkesä....

Kesä on elämän ja eläintenpidon parasta aikaa. Toisaalta se on myös kiireistä ja touhua täynnä ja laiskistunut bloginpitäjä häviää auringonpaisteeseen ja valoisiin kesäöihin, ja tietenkin häärii eläinten kanssa yhtä ja toista.

Kissoilla on kivaa, kun ne pääsevät aamusta iltaan ulkotarhaan syömään heinää ja metsästämään. Tänä aamunakin oli keittiössä nähtävissä, että yöllisillä saalistusretkillä oli käyty: Keittiön lattialla oli puoliksi syöty kastemato.

Iltalenkit valoisassa ilmassa lintujen sirkuttaessa ovat hauskaa ajanvietettä koirien kanssa. Pääasiassa koirat juoksentelevat farmin alueella vapaana ja Rauli murtautuu vuohien aitaukseen syömään kakkaa. Hauskaa on myös aidan takaa haukkua ohi ajavat autot, sillä eihän meidän pihan ohi saa mennä, ellei ole kysynyt hauvoilta lupaa.

Parasta on kuitenkin vuohien, possujen ja kanojenkin kanssa. Kanathan on pidettävä asetuksen mukaan sisällä kesäkuun alkuun saakka lintuinfluenssan leviämisuhan vuoksi. Mutta me olemme ilmoittaneen kunnaneläinlääkärille tänäkin vuonna, että meillä on aitaus, jonne luonnon vesilinnut eivät pääse. Siispä kanat saavat ulkoilla, kun eivät joudu nokakkain muuttolintujen kanssa.

Eläinten iltahoito venyy näin kesällä myöhäisemmäksi, sillä kuka nyt raaskii vuohia viedä sisälle, kun ilma on kaunis ja lämmin? Possujen riemu ulos pääsystä on kuitenkin mulle henkilökohtaisesti se kaikkein suurin ilo. Kun ensimmäiset oikeasti lämpimät päivät koittivat, Daniel suorastaan hyppi ilmassa, kun se kirmasi pihan poikki pieniä ruohotupsuja syömään. Mudassa rypemisen nämä possut osaavat ja kun sitä touhua katsoo, niin kateelliseksi sitä ihan tulee.

Eletään siis, kuin viimeistä kesäpäivää! :)

2 kommenttia:

  1. mukava kesän odotusta ja aurikoisia käsepäiviä karvasten ja tilan eläinten kanssa toivota että .... mukava kesää ja läämitä ,,, tv vaalasta

    VastaaPoista