keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kissoille oma huone

Eräänä aamuna sain yhtäkkiä loistavan idean. (Eihän mulla tietenkään muita olekaan.) Kissoille voisi rakentaa oman huoneen! Meillä on vanha vaatehuone, joka on aina toimittanut vain romuvaraston virkaa. Sen voisi tyhjentää ja tehdä siitä kissoille oman kämpän.

Tuumasta toimeen. Romuvarasto oli äkkiä tyhjennetty, meillä kun oli puolityhjä varasto, jonne säilömisen saattoi keskittää. Tyhjentyneeseen huoneeseen ei tarvinnut uusia tapetteja, kissat niitä tuskin olisivat edes arvostaneet. Seinät ovat karut, mutta edelleen, ei haittaa.

Vanha käytävämatto leikattiin kappaleiksi ja siitä tuli kissojen huoneen lattiamatto. Matto oli sellaista materiaalia, että kissat tykkäävät siihen muutenkin kynsiään teroittaa. Ja sen kyllä huomasi: matto oli melko kärsinyt, raukkaparka. Kissojen kattoon asti ulottuva raapimispuu siirrettiin uuden kissojen huoneen nurkkaan ja ruuvattiin kiinni sekä seinään että kattoon. Myös hiekkalaatikko muutti huoneeseen. Kattoon asennettiin uusi lamppu, joka toimii liikkeentunnistimella. Kun kissat menevät huoneeseensa, valo syttyy. Se palaa viisi minuuttia, jonka jälkeen se sammuu, jos kissat eivät liiku. Ja koko komeuden kruunasi huushollin oveen asennettu kissanluukku. Nyt pojilla on vapaa kulku omaan rauhaan ja takaisin juuri silloin, kun huvittaa. Vaatehuoneen ovessa on aina ollut ikivanha juliste, jossa keikaroi piirroskissa Karvinen. Myös se sopi uuden huoneen tyyliin kuin nakutettu.

Nyt kissoilla on muutama neliö ihan ikiomaan käyttöön. Eikä meillä enää vie iso raapimispuu tai hiekkalaatikko huonetilaa. Ja kissatkin tykkäävät.

Dobby tiirailee maailmaa uuden huoneensa korkeuksista.

4 kommenttia:

 1. tyytyväiset kissut ,, mukava kevätä teille farmarit :)

  VastaaPoista
 2. Kissat ovat ihan hyvin kotiutuneet uuteen huoneeseensa. Hyvää kevättä myös sinne ja kaikille muillekin. :-) Pikkulinnut sirkuttelee jo vähän ja tänään kuului sellaista kiljuntaa, mitä joutsenet pitävät. Taitaa tosiaan se kevät tulla. :-)

  VastaaPoista
 3. Löysinpä hyvän blogin kun etsin vuohien hoidosta jotain tekstiä ja luinkin jo tekstin ja sain uutta tietoa Mutta tämä kissahuone on ihan LOISTAVA idea :D Ja vinkkinä laita kokolattiamattoa tai vastaavaa myös seiniin(kissat kiipeävät loistavasti seinääkin pitkin) ja hyllyjä levähdyspaikoiksi niin on kaikki neliöt käytössä kissojen aktivointiin :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi, satu. Mukavaa, että blogi kiinnostaa, joskin kirjoittaja on viime aikoina kovasti laiskistunut blogin pidossa.
  Maton laittamista seiniin voisi tosiaan jossain kohtaa kokeilla. On totta, että kissat varmasti arvostaisivat sitä. Uudet virikkeet ovat niille aina mieleen.

  VastaaPoista