keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Hoitokoiria

Meillä on nyt viikon verran ollut kaksi hoitokoiraa ja vielä olisi toinen viikko jäljellä. Joskus meillä ollut hoitohauva popsi saunan oveen reijän, joten ihan pelkästään positiivisia odotukset eivät olleet. Mutta pessimisti ei tunnetusti pety ja ensimmäinen viikko hauveleiden kanssa on sujunut yli odotusten.

Koirat ovat kilttejä lapinkoiratyttöjä, joiden nimet ovat Luna ja Lyyti. Niiden omistajat makailevat etelän lämmössä. Mokomat.

Luna on Lyytin äitimuori ja kaksikko on jo seniori-iässä. Kummallakin tytöllä oli meille tullessaan juoksu ja sekös innosti Elvistä kovasti. Mutta tytöt pistivät pyrkyrin ojennukseen, varsinkin Luna. Muutaman kerran Elvis makasi selällään anelemassa armoa ja lupailemassa, että on tästä eteenpäin kiltti poika. Ja niin se on ollutkin. Nelikko tulee hyvin toimeen ja jopa ulkoilua kammoksuva Rauli on tyttöjen mukana viihtynyt pihalla kovista pakkasista huolimatta.

Lunalla ja Lyytillä on myös se hauska puoli, että ne osaavat mennä käskystä kakalle. Meidän pojat ottavat tytöistä mallia, eikä ole ollut yksi tai kaksikaan kertaa, kun koko nelikko on ollut samaan aikaan vääntämässä torttua. Toivottavasti meidänkin pojille tarttuu tuo käsky, niin jatkossakin on helpompi muistutella, että mitä siellä ulkona pitikään tehdä.

4 kommenttia:

 1. Meidän Masa osasi pienempänä kakka-käskyn, mutta ei sitten enää! Ei sen näin pitänyt mennä...

  VastaaPoista
 2. Oon ymmärtänyt, että meidän Raulikin on joskus osannut kakkakäskyn, mutta ei myöskään osaa sitä enää. Ehdottomasti hyödyllinen taito. Olisi pitänyt ymmärtää opettaa se omille koirille myös.

  VastaaPoista
 3. mites on farmari vuosi alkanut? onkohoito koirulit olet kunnolla? terveisin täti täällä pakasen ja lumen keskeltä -25 :)

  VastaaPoista
 4. Huh, onneksi täällä ei sentään tuollaisia pakkasia ole. Mittari näyttää tällä hetkellä +1,7 astetta. +20 astetta lisää, niin olisi oikein sopiva keli. ;) Vuosi on alkanut ihan hyvin, vaikka nuo elukat, pirulaiset, ovat vähän sairastelleet. Ehkä kirjoittelen siitä oman blogitekstin.

  VastaaPoista