maanantai 13. lokakuuta 2014

Raulin ruokavalio

Rauli on nyt popsinut peruna-kalamössöä muutaman viikon. Tämä siksi, että sen turkki on ollut erittäin hilseilevä. Ulkoloisten yms mahdollisuus on suljettu pois, joten todennäköisempää oli se, että Rauli on allerginen jollekin ruoka-aineelle ja iho reagoi siihen. Siksi aloitettiin uusi ruokavalio.

Hyvät uutiset ovat siinä, että Raulin turkki on paljon paremmassa kunnossa. Erityisesti sen korvat ovat aina olleet kovat hilseilemään. Nyt hilseen määrä on vähentynyt huomattavasti. Jo aikaisemmin Raulin turkkia on pesty erilaisilla hilseenpoistoon tarkoitetuilla shampoilla ja sen turkki on leikattu aivan lyhyeksi. Mutta vasta ruokavalion muutos on auttanut turkkiin. Oikeaan suuntaan ollaan siis menossa.

Mutta ihan ongelmatonta tämäkään ei (tietenkään) ole ollut. Sillä vaikka Raulin turkki tykkää muutoksesta, Raulilla on erittäin herkkä vatsa. Ja se on huomattu. Vatsa on ollut löysällä.

Nyt kokeilemme tarjota herralle riisiä ja kalaa. Riisi kun sulaa perunaa helpommin koiran elimistössä. Lisäksi eläinlääkärin ohjeen mukaan olemme lisänneet ruokalistaan apteekista saatavaa Aptus Multidog - jauhetta. Se on ravintolisä ja on tarkoitettu koirille, jotka syövät kotiruokaa.

Nyt, kun ilmat ovat muuttuneet syksyisemmiksi ja Raulilla on lyhyt turkki, se on saanut perintönä käyttöönsä Jojon vanhan takin. Herra ei varsinaisesti hyppinyt riemusta. Ensimmäisen kerran kun takki puettiin, se ei suostunut lähtemään ulos. Kun työnsin sen väkipakolla ulos ovesta, se istui häntä koipien välissä terassilla ja murisi Elvikselle, kun tämä tuli lähelle. Taisi poikaa nolottaa uudet vaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti