maanantai 14. huhtikuuta 2014

Kevättä

Linnut sirkuttavat ihan mahdottomasti ulkona ja ilmakin on ollut upea.

Vuohet ovat nauttineet kevätauringosta ulkona. Tosin niiden mielestä jälleen ruoho oli vihreämpää aidan toisella puolella. Eikä aikaakaan, kun oma tarha oli rikottu ja sitä oltiin porukalla kasvimaalla syömässä viime syksyltä maahan jääneitä herkkuja.

Possut ulkoilivat pihalla, kun siivosin vuohilaa tässä joku päivä. Nekin löysivät maasta jos jonkinlaista syötävää. Danielia ei meinannut saada sisälle ollenkaan, vaikka ilma oli pienelle possulle vähän liian viileä.

Elvikselläkin oli kevättä rinnassa ja se teki kevään ensimmäisen karkureissun. Sitäkin sai huudella kurkku suorana kotiin. Herra vain mennä paineli eteenpäin, sillä maailma oli täynnä ihania tuoksuja. Lopulta se kuitenkin kääntyi kotia kohti iloisena ja innokkaana.

Kissat ovat nauttineet ulkotarhassa auringosta ja mutustelleet heinänkorsia, jotka törröttävät maasta esiin.

Kanojen munatuotanto on räjähtänyt valtavaksi ja meillä on joka paikka täynnä munia. Eräskin kyläilijä lähti meiltä 30 kananmunaa rikkaampana. No, ei parane valittaa. Joskus sitä on joutunut niitä munia kaupastakin hankkimaan. Ja ehkä joskus saan aikaiseksi hommata niitä araucanojakin, niin saadaan taas sinisiä tai vihreitä munia. Niitä on jo vähän ikävä.

Se on kevät nyt! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti