perjantai 7. helmikuuta 2014

Pesu nro. 2

Rauli on nyt kahdesti pesty Nizoral-hilseshampoolla. Se taitaa olla aika tehokasta mömmöä. Hilsettä ei enää juuri ole. Rauli on käyttäytynyt kylpyreissuilla asiallisesti. Mitä nyt viimeksi hyppäsi kaksi kertaa ammeesta karkuun..

Muutoin karvakamu onkin sitten ollut ärsyttävä pöljä. Tänään mutustelin suolapähkinöitä ja koirat makoilivat kainalossani sohvalla. Poistuin hetkeksi, ja kun palasin, niin tämä herra oli hotkimassa kovaa kyytiä pähkinöitäni. Kaikkia se ei onneksi ehtinyt syödä, mutta pähkinäkippo oli ihanan kuolainen, joten loput naposteltavat menivät biojätteeseen.

Rauli sai myös kuulla pari hyvin valittua sanaa. Tämän jälkeen cockeri meni sohvan nurkkaan kerälle mököttämään. Vähitellen se kuitenkin hilasi takapuoltaan lähemmäs ja lähemmäs ja oli pian taas kainalossa.

Pähkinä ei muuten ole mikään ihan hirmuisen terveellinen vaihtoehto koiralle, jos ei tietenkään suolakaan. Macadamia-pähkinöistä koira voi saada myrkytysoireitakin, tavallisista pähkinöistä vatsanpuruja. Pähkinät eivät sula elimistössä ja seurauksena voi olla suolitukos. Tarjoilin Raulille exta-annoksen ruokaöljyä, jos se vähän pistäisi pähkinöitä suolen mutkassa liikkeelle. Jätkä lipitti ruokaöljyn sellaisenaan kipostaan. Yök.

Rauli on erikoistunut syömään kaikkea sille haitallista. Ennen meille tuloa se on syönyt mm. lankakerän ja xylitolia. Xylitol on koirille myrkkyä ja lankakerästä voi suolistossa tulla isoja ongelmia. Siksi pitäisi aina muistaa, ettei sen läheisyyteen saa hetkeksikään jättää mitään sellaista, mitä se saattaa keksiä syödä.

2 kommenttia:

  1. Meidän collie söi kerran chilipähkinöitä, hyviä oli vissiin... Seuraavana yönä sainkin herätä sen kanssa niitä ulostamaan... No, ei onneksi tullut suolitukosta, tuli vain ripulia. Mutta sitä en käsitä, miten koiran suu kesti tuliset chilipähkinät. Ei luulis olevan hyvää sen suussa, mutta kyllä toi taisi puoli pussia ehtiä vetään, ennen kuin pääsin lopettaan touhun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä jännä juttu, mitä kaikkea ei-niin-syötäväksi-kelpaavaa karvaiset kamumme popsivat. Kävin lueskelemassa sivuillasi muitakin juttuja karvakamusta. Tosi kaunis koira!

      Poista