keskiviikko 29. elokuuta 2012

Esittelyssä: Dobby

Viime kesänä aloin ajatella, että Sirius Musta (kissa) olisi varmasti onnellinen, jos sillä olisi lajitoveri. Se oli tähän mennessä asuttanut taloa kahden koiran ja ihmisten kanssa. Mietin, että ehkä lajitoveri saisi viiksiniekan ihmisriippuvuuttakin vähennettyä. Tuumasta toimeen.

Lokakuussa haimme sitten eräältä maatilalta meille erittäin rohkean ja sosiaalisen kissanpennun. Se oli maalla ulkoillut vapaana, mutta kyseinen maatila sijaitsikin niin syrjässä, ettei autoista ollut kissoille vaaraa. Meidän tila sitä vastoin on suhteellisen vilkasliikenteisen tien varressa ja siksi meillä kissat ovat sisäkissoja.

Parin kuukauden ikäinen söpö kissanpentu sai nimekseen Dobby. Jälleen kissan nimen taustalla on J.K. Rowlingin Harry Pottereista tuttu hahmo, tällä kertaa veikeä kotitonttu. Ulkonäöllisiä yhtäläisyyksiä kaksikolla on suuret vihreät silmät ja luonteessa ehkä samankaltaista itsepäisyyttä.
Jälleen kerran hyvä aikomus, jolla olin ajatellut parantaa Sirius Mustan elämänlaatua, meni metsään. Sirius Musta oli hyvinhyvin vihainen, kun taloon tuli toinen kissa. Se mökötti tästä syystä viikon, eikä sitä tuon viikon aikana juuri näkynyt, mikä on erittäin poikkeuksellista käytöstä kyseiseltä kissalta. Lopulta Sirius Musta hyväksyi kuitenkin uuden tulokkaan ja vieläpä luovutti sille pomon paikan. Nykyään kaksikko saattaa nukkua päällekäin ja syödä vierekkäin ruokakipolla. Ehkä Sirius Musta olisi ollut ihan tyytyväinen ilman lajitoveriakin, mutta kyllä sitä yhdessäkin näytetään tulevan toimeen. Eikä Sirius Mustan tarvitse enää aina itse pestä itseään, sillä välillä kaksikko huolehtii myös toinen toisensa naaman tai korvien pesusta.

Dobby otti heti uuden kodin omakseen. Se ei pelännyt toista kissaa, ei koiria, ei ihmisiä, ei mitään. Se on varsin leikkisä otus ja metsästää mielellään kaikkea liikkuvaa. Se rakastaa ravata taskulampun valon perässä. Sillä on oma lamppu, josta tulee hiiren muotoinen valo. Dobby tietää, että nyt leikitään, kun joku ottaa lampun käteensä ja on jo valmiiksi aivan innoissaan. Sitten se ravaa valon perässä huoneesta toiseen, sängylle, sohvalle ja välillä metsästää valohiirtä seinältäkin.

Dobby tykkää oleilla ulkotarhassa. Kun Sirius Musta tyytyy katselemaan maailman menoa ikkunaluukusta, on Dobby maassa ruohon keskellä ja nauttii ulkoilmasta sellaisellakin säällä kun Sirius Musta viihtyy sisätiloissa. Harmiksi juuri tätä kirjoittaessani ulkotarha on pari viikkoa pois käytöstä talon remontin myllätessä tarhan luona. Mutta muutaman viikon kuluessa kissoilla on käytössään uusi, entistä ehompi ulkotarha. Sitten kelpaa taas temmeltää.

Dobbyn tarkkaa synttäripäivää ei muuten tiedetä. Se tiedetään, että joskus tässä elokuulla se on kun Dobby täyttää yhden vuoden. Joten, hyvää yksivuotissynttäriä, Dobby!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti