maanantai 8. toukokuuta 2017

"Kevät"

Eilen katselin, kuinka valkovuokot kukkivat metsänreunassa täynnä elämäniloa. Tänään katselin, kun maisema on verhoutunut kymmenen sentin lumikerrokseen. >:( Kevät on sitten tänä vuonna tällainen, lunta ja kylmää, välillä ripaus aurinkoa. Kurjaa keliä on luvassa ilmeisesti vielä jonkin aikaa.


Onneksi mukaan on mahtunut lämpimiäkin päiviä. Vuohet ja possutkin ovat päässeet jo välillä ulkoilemaan, kissoille on pidetty ikkunaluukkua auki ulkotarhaan. Ainoastaan kanat odottavat kesäkuun ensimmäistä, jolloin lintujen sisälläpitoaika päättyy ja kanat saa luvan kanssa päästää ulkoilemaan. (Lintuinfluenssavaaran vuoksi lintuja täytyy pitää sisällä lintujen kevätmuuton ajan, eli kesäkuun alkuun.)


Viikonloppu oli onneksi aurinkoinen ja lämmin. Sen aikana ehti tehdä jos minkälaisia keväthommia eläinten hyväksi ja muutenkin. Lauantaina tehtiin se jokakeväinen jättioperaatio; vuohien kestopehkun tyhjennys. Siinä riittää p***n lapioimista ja hikoilemista useammaksi tunniksi, tällä kertaa 44 kottikärryllisen verran.


Vuohet ulkoilivat koko toimituksen ajan ja possutkin päivän lämpimimmän osuuden. Siellä ne kaikki loikoilivat lämpimässä auringonpaisteessa ja katselivat, kun kottikärryllinen toisensa perään kulki niiden ohi.


Vuohien aitaa on täytynyt korjailla, sillä talven aikana osa aitatolpista on mennyt huonoon kuntoon. Eilen laitettiin vuohiaitaukseen myös sähkö, sillä pelkkä verkkoaita ei riitä pitämään sarvipäitä toivotulla alueella.


Oman pellon heinä riitti ihan viime aikoihin asti. Viime viikolla vuohet saivat ensimmäisen kerran ostoheinää, mutta se ei maistunut niin hyvältä, kuin oma heinä. Toivottavasti tänä kesänäkin saadaan taas suuri määrä maukasta omaa heinää.


Mutta tule jo lämmin kevät ja kesä ja viivy kauan!

2 kommenttia:

  1. Yksi sana herätti ison huokauksen postauksessasi. nimittäin valkovuokot. Voi kun ne kasvaisivat täälläkin luonnonvaraisina! Pihassa ei ole noussut vielä yhtään vuokkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkovuokko ja peipon laulunliverrys saa minut aina uskomaan, ettei kesä ole kaukana. :) Nyt on ollut upeita ilmoja ja lämmintä. Toivottavasti sama meno jatkuu.

      Poista