sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Puputusta

Taas vaihteeksi luvassa marsujen kuulumisia.

Maltti ja Valtti voivat hyvin ja ovat kovia poikia syömään. Suunnilleen kaikki on suurta herkkua; kurkku, tomaatti, salaatti, heinä, leipä ja siemenseos, vain muutamia mainitakseni. Ja siitä päästäänkin melko luonnolliseen seuraukseen: Kummankin marsun paino on noussut. Maltti painaa 1050 g ja Valtti 933 g. Valtti on siis jopa saanut hieman Malttia kiinni painon kehityksessä.

Epäilen vahvasti, että marsut ovat kärsineet C-vitamiinin puutteesta aiemmin elämässään. Sen seurauksena voi ilmeisesti tulla iho-ongelmia helpommin. Lisäksi kummallakin marsulla on hammasongelmia: Toinen ylähammas on jossain vaiheessa katkennut, Valtilla pahemmin.

Luin marsujen hoidosta ja sain tietää, että myös hampaan katkeaminen voi liittyä kyseisen vitamiinin puutostilaan. Jyrsijöiden hampaat kasvavat koko ajan (siksi ne tarvitsevat kovaa pureskeltavaa).

Hampaiden kuntoa täytyy nyt seurata. Kipeältä hampaat eivät sikäli vaikuta, että molemmat syövät reippaasti. Kumpikaan marsu ei hyväksynyt raastettua ruokaa, vaan popsivat porkkanaansa mieluummin kovassa muodossa. Ja kun se onnistuu hyvin, niin mikäs siinä.

Valtin iho on parantunut. Se ei enää hilseile ja turkki on muuttunut tiheämmäksi ja pörheäksi. Hoito on siis tehonnut. Toivottavasti suunta jatkuu samanlaisena.

Tässä vielä videopätkä kaksikon elämästä. Huomio! Ei heikkohermoisille! Video sisältää sen verran jännittäviä tapahtumia... (Tai ehkä ei. Mutta on ne silti aika söpöjä otuksia.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti