keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Kanat puoliksi

Kanat pistettiin meillä eilen puoliksi. Onneksi ei sentään tarvinnut jokaista kanaa ruveta halkaisemaan, vaan ainoastaan kanaparvi jaettiin kahtia. Tämä tapahtui siitä syystä, että kesällä meillä kuoriutunut tipu osoittautui kukoksi. Kukot usein tappelevat keskenään ja nyt jo Salmiakki sai väistää, kun isäukko, Rokkikukko, oli liikenteessä.

Salmiakki (edessä) on komea nuori kukko, jolle tulee erilainen harja kuin isälleen Rokkikukolle (taustalla). Lisäksi Salmiakin sulkien seassa on ruosteen väriä.


Kanojen jako kahteen leiriin oli siinäkin mielessä hyvä ratkaisu, että yhdelle kukolle 10 kanaa ei ehkä ole liikaa, mutta vähempikin riittää. Nyt Rokkikukolla on viisi rouvaa ja nuorella Salmiakilla on myös viisi rouvaa.

Kanala piti jakaa kahtia, eli rakentaa väliseinä, joka erottaa porukan. Väliseinä tehtiin verkosta, jotta valo pääsee kulkemaan vapaasti. Alaosa on kuitenkin umpinainen. Tämä on fiksua siksi, että olen ollut todistamassa tilannetta, jossa kukot tappelevat verissä päin verkon läpi. (Ääliöt.) Nytkin kukot näkevät seinän yli toisensa, eli katsotaan pitääkö seinää vielä korottaa. Aika näyttää.


Kanalan keskellä on verkko, joka jakaa tilan kahtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti