tiistai 19. huhtikuuta 2016

Haudonta etenee, toivottavasti

Keltaisen kanan pitäisi jaksaa hautoa vielä noin kuusi päivää, jotta kuoriutuminen alkaisi olla käsillä. Eilen kuitenkin jo pelästyin, sillä Keltainen kana ei ollut pesässä. Se tepasteli kanalan lattialla. Nytkö se oli lopettanut hautomisen??!!?? Kokeilin munia, ne olivat lämpimiä. Niitä oli siis joku lämmittänyt vielä vähän aikaa sitten.


Luultavasti Keltainen kana oli vain jaloittelemassa, syömässä ja juomassa. Sillä on kaikki oikeus siihen. :) Mutta tietenkin puolentoista - kahden kuukauden yhtäjaksoinen istuminen muista erillisessä tilassa voi ruveta jurppimaan ketä tahansa. Siksi on mahdollista, että Keltainen kana jättää homman kesken vielä näin loppumetreillä.


Munat ovat jotenkin nyt enemmän yksilöitä, kuin koskaan aiemmin, kun meillä on kana hautonut. Tämä siksi, että yleensä olen vetänyt viivat munien yli, jotta erotan ne juuri munituista munista. Tällä kertaa kuitenkin numeroin ne yhdestä kahdeksaan, jolloin niille tuli jokaiselle nimi, tai ainakin numero.


Munia on enää viisi. Munat numeroilla yksi, neljä ja viisi ovat rikkoutuneet, eivätkä ne olleet hedelmöittyneitä. Keltaisella kanalla on kuitenkin vielä munat kaksi, kolme, kuusi, seitsemän ja kahdeksan haudottavana. Pitäkää peukkuja, että pian on meillä on myös tiput Kaksi, Kolme, Kuusi, Seitsemän ja Kahdeksan.4 kommenttia:

 1. Toivotaan, että kana jaksaa vielä viimeiset metrit maaliin saakka ja jaa ihanan tipuparven hoidettavakseen. :)

  VastaaPoista
 2. Lupaavalta ainakin näyttää. Rouva istui aamulla tyytyväisenä hautomassa viittä munaa. :)

  VastaaPoista
 3. Löysin blogisi sattumalta ja luin sen kokonaan läpi parissa päivässä. On ihanaa kuulla tämmöisestä paikasta, jossa eläinten hyvinvointi on erityisen tärkeää omistajille.

  Itse olen myös haaveillut, että ehkä joskus tulevaisuudessa perheellämme olisi mahdollisuus hankkia oma pieni tila, jossa voisi pitää eläimiä. Lapsena meillä oli välillä kesän ajan lampaita, sikoja, kanoja ja lihakaneja. Lisäksi kotonamme asui vakituisesti kissoja, koiria, marsuja ja akaattikotiloita. Kaikkia näitä ei kuitenkaan ollut yhtäaikaa, se olisi ehkä ollut liikaa. Tällä hetkellä meillä on kaksi sisällä asuvaa lemmikkikania :)

  Toivotaan parasta, että hautominen onnistuu. Odotan innolla seuraavaa blogitekstiä, jossa kerrotaan mahdollisista kuoriutuneista tipuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja tervetuloa lueskelemaan! Kiva kuulla, että eläimet ovat lähellä sydäntäsi. Pidän peukkuja, että haave omasta pikku tilasta toteutuu. Vaikka, jos totta puhutaan, niin kyllä tämä eläinharrastus välillä itsestäkin tuntuu aika pöljältä touhulta. ;) Mutta mitäs pienistä. Eläimet on ihana juttu ja niiden touhujen seuraaminen on yksi kesän parhaista asioista.

   Poista