keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Kukkuluuruu!

Pöö!
Tällainen iloinen kaveri on vuohilan ovella ensimmäisenä vastassa, kun oven avaa. Voitto-Viljami on hyvin sopeutunut yhteiseloon Soman kanssa. Se on rauhoittunut ja tykkää rapsutuksista. Tosin, kyllä voimaa ja virtaakin riittää. Kun Soma yhtenä päivänä karkasi lypsyn jälkeen ulos, hyppäsi Voitto-Viljami ketterästi karsinan seinämän yli ja seurasi äitiään ulos.

Voitto-Viljami on myös kova kerjäämään leipää. Joutilaille pukeillehan ei saisi leipää tai kauraa juuri antaa, sillä seurauksena voi olla virtsakiviä. Ne ovat vuohelle kuolemaksi, sillä virtsaputki on muodoltaan mutkikas. Siksi meillä on annettu vuohille hyvin rajoitetusti herkkuja, mutta nyt, kun mittarissa alkaa olla 10 vuotta, voi säännöstä kai hieman joustaa.

Vuohipukki Onnin 11. syntymäpäivä olisi ollut kaksi päivää sitten. Muistokynttilä syttyi illansuussa pihalle. Muitakin synttäreitä lähiaikoina on ja on ollut. Kuttumme Soma täytti 11 vuotta 19.3. Minisika Vicky viettää yhdeksättä synttäripäiväänsä lauantaina ja mikropossu Danielillekin tuli täyteen jo neljä vuotta. Ja jos kaikki menee hyvin, meillä voi pian olla uusia pienokaisia. Keltainen kana hautoo kuutta sinistä munaa. :)

6 kommenttia:

 1. Voihan vuohi! Ne on jotenkin niin sympaattisen näköisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset sanovat, että vuohet ovat pelottavan näköisiä, koska niillä on hieman erikoiset silmät. Mutta myös mun mielestä ne on symppiksiä.

   Poista
 2. Onpa komea pukki teillä! Meilläkin on haudonta menossa parhaillaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti haudonta tuottaa tulosta. :) Voitto-Viljami on kyllä suurine sarvineen melkoinen komistus. On se muutenkin iso möhkäle. Sen kanssa jos on eri mieltä, (esimerkiksi sorkkien leikkuu voi olla yksi sellainen asia,) saattaapi tulla hiki, vaikkei jätkä pahapäinen olekaan.

   Poista
 3. hyvää pääsiäisen loppua ja lakva kevättä teille

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista ja lämmintä kevättä myös sinne! :)

   Poista