keskiviikko 30. toukokuuta 2018

Kalle-kukko

Lauantaina meille muutti uusi kukko. Netissä oli ilmoitus kiltistä Kalle-kukosta. Tuo kiltteys oli se suurin syy, miksi Kalle-kukko kiinnosti. Olihan meillä parin vuoden kokemus ihmisille aggressiivisesta ja arvaamattomasta Salmiakki-kukosta.


Kallen kerrottiin olevan äärimmäisen kiltti ja huolehtivainen. Se ei kuulemma pärjää muiden kukkojen kanssa juuri tuosta kiltteydestä johtuen. Meillä se ei ole ongelma - Kalle-kukko sai oman kanaparven ja toinen kukko (kääpiörotuinen kukko nimeltä MiniRokkis) on omalla puolellaan omien kanojensa kanssa.

Kalle-kukko haettiin vähän kauempaa ja tuon talon lapset kantoivat sen meille sylissään. (On siis tosi kiltti ja rauhallinen.) Kalle-kukko matkusti autossa kissan kuljetuskopissa makoillen. Matkan aikana se pariin kertaan hiukan potpotti, mutta käyttäytyi asiallisesti.


Kotona Kalle-kukko otti kanat heti kiinnostuksella vastaan. Se käyttäytyi rauhallisesti ja pian nukuttiinkin koko porukka orrella.


Kalle-kukko on hy-line brown - rotuinen kukko. Se on siis tehomunijarotua. Hy-line brownit munivat kaupassa myytävät ruskeat kananmunat. Kalle-kukon kerrottiin olevan noin 4-vuotias. Sillä on komeat kannukset ja komea kaveri se on muutenkin.






Videolla vanha orpington-rotuinen kana, Peppi, kookottaa. Taustalla näkyvät ruskeat kanat ovat samaa rotua Kalle-kukon kanssa, eli hy-line browneja. Videolla maistellaan aitaukseen vietyä ruohoa, mutta kunhan Kalle-kukko kotiutuu jonkin aikaa, sen voinee rouvineen päästää aitauksesta vähän pihamaallekin tepastelemaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti