keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Koirahieroja



Talven pakkaset sopivat hyvin vaikka kauniiden  jäälyhtyjen tekoon. Pakkanen ja lumi ovat myös meidän Elviksen mieleen. Sen turkki on paksu ja lumessa on kiva köllötellä. Sen sijaan liukkaus ei Elvikselle sovi.

Meidän Elvis on pian 10-vuotias Welsh corgi, eli pitkäselkäinen makkara. Juurikin se selän pituus voi aiheuttaa vanhemmiten ongelmia, niin meilläkin.

Elvis alkoi oireilla selkäänsä talvella ja tuntui, että liukas keli vaikeutti sen kulkemista erityisesti. Tassut luistivat ja saattoi siinä hötäkässä selkäkin venähtää. Joka tapauksessa liikkuminen muuttui huonoksi. Annoin ukkelille kipulääkettä muutaman päivän ja hieroin sitä vähän. Se tuntui auttavan ja siitä kypsyikin idea kokeilla koulutettua koirahierojaa.

Hieroja tuli kotiin, mikä on tietenkin koiran kannalta stressittömin vaihtoehto. Hän paikansi heti selästä lämpimän kohdan, joka oli harmin aiheuttaja. Hieronta eteni pikkuhiljaa selkää eteenpäin ja näytti miellyttävältä. Elvis käyttäytyi rauhallisesti ja tuntui tykkäävän.

Hieroja vihjaisi, että Elvis on vähän paksu. Hoikemmassa kunnossa selkäkään ei rasittuisi niin paljon. Siispä jätkä joutui saman tien laihikselle ja onkin jo pikkuisen kutistunut.

Hieroja epäili, että Elvis voi olla pari päivää kipeämpi, kunnes toipuu hieronnasta. Vaan eipä ollut. Seuraavana päivänä ukkeli pomppi ja kirmasi, eikä selkävaivoista ollut tietoakaan. :) Koirahierontaa voi siis suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti